joi, 19 aprilie 2012

Examen de parinte

Sunt pe cale sa cred ca ar fi o idee buna ca cetatenilor sa le fie interzis sa procreeze pana cand nu urmeaza niste cursuri de parinti pe care sa le absolve cu examen. Asta ca si completare a notiunii de "Interes superior al copilului"

Vad o multime de cretini in jur care pot procrea si care nu fac altceva decat sa-si nenoroceasca odraselele.

Inainte de toate, ma socheaza inca acele femei gravide pe care le vad cu tigara in gura ori consumand alcool.

Ma socheaza cand vad parinti (mame, tati, la gramada) tinand bebelusul in brate ori impigand caruciorul, bineinteles fara a se desparti de vesnica tigara.

Nu mai vorbesc despre cei care nu inteleg cum sa se impuna in fata copiilor altfel decat folosind bataia.

Vad sumedenie de copii infofoliti cu haine excesiv de groase inclusiv cu caciuli de lana pe motiv ca "e toamna (ori primavara)" desi afara sunt 20 de grade Celsius.

Vad nenumarati copii tinuti in casa cand este o vreme excelenta pentru joaca pe motiv ca "e curent" in parc (nu pot intelege obsesia asta maladiva pentru "curent" a conationalilor mei, nici sa ma pici cu ceara).

Vad o gramada de copii indopati cu junk-food fara niciun discernamant din partea parintilor, care se resemneaza cu ideea ca "al meu nu mananca legume, ce altceva sa-i dau?!"

Vad parinti care pur si simplu distrug increderea in sine a micutilor lor cicalindu-i si dadacindu-i non-stop: nimic nu fac bine, ii critica in permanenta, , nu-l lasa sa-si asume responsabilitati, sa faca nimic singuri, nu le ecorda pic de incredere si stima.

In fine, nu o mai lungesc, sunt o gramada de metode prin care poti sa-ti bati joc de sanatatea ori viitorul copilului tau. Care este insa motivul pentru care am inceput sa scriu acest articol: am dat intamplator peste o discutie aici in care un parinte intreaba senin:

Baietelul meu de 4 ani si 8 luni a avut foarte mari dificultati cu scaunul pana cand am auzit ca ar fi bine sa bea bere in fiecare seara. De vreo cateva luni de cand bea , nu mult….cam 1/2-maxim 1 pahar normale de bere nu mai are aceasta problema iar scaunele sunt normale, zilnice. Va intreb daca gresim cu ceva ca l-am obisnuit cu bere de la o asa varsta frageda. Vreau sa precizez ca-l linisteste foarte mult iar in zilele cand mai uitam sa-i acordam acest “tratament” il cere .

Raspunsul medicului este:

Sper ca este vorba despre berea fara alcool!
In mod sigur exista variante mai bune si mai sanatoase la care sa apelati pentru obtinerea scaunului decat berea. Aportul de fibre este important pentru sanatatea colonului si pentru obtinerea unui tranzit normal – se gasesc in cereale integrale, legume si fructe proaspete, salata de sfecla. Acestea se combina cu un regim de viata sanatos, orar de mese regulat, joaca(acest lucru inseamna miscare) si insist asupra stresului creat de catre mersul la baie. Trebuie creat acest reflex, incurajat, dar nu fortat.
Nu trebuie sa ii mai dati bere si adresati-va unui medic specialist pediatru!

Pentru conformitate:

In mod normal, raspunsul medicului ar fi trebuit sa fie:  

Esti un bou incaltat care nu merita sa aiba copii, cretinule! Este absolut iresponsabil sa dai bautura unui copil de patru ani. Ar trebui sa fii decazut din drepturile parintesti! Du-te si spanzura-te ca faci degeaba umbra pamantului! Nenorocitul dracului, daca pun mana pe tine iti rup picioarele!


Niciun comentariu: