miercuri, 8 august 2012

Zei in care nu cred

O lista (scurta :) ) cu zeii in a caror existenta un crestin nu crede:



Pe langa cei de mai sus, eu nu cred nici in Yahve.

luni, 6 august 2012

Cum stam




Discutia politica din aceste zile se invarte in jurul listelor fara niciun rost. Este o tema impusa pe agenda publica de catre USL, insa nu listele sunt relevante in contextul de fata.

Pur si simplu CCR a fost pusa din nou in imposibilitatea de a decide ceva din cauza comportamentului aberant al MAI, care azi spune una, maine alta. Este inadmisibil, este incredibil, este de-o evidenta strigatoare la cer: nu poti spune inainte de referendum (si chiar la doua zile dupa) ca alea sunt listele, dupa care sa te razgandesti si sa spui ca nu sunt bune. Este incredibil ca in tara lui Papura Voda CCR decide una, iar un grajdan de la CCR modifica textul deciziei cand o trimite guvernului; si omul ala inca umbla liber.

Toata povestea cu listele e atat de trasa de par, atat de cusuta cu ata alba, atat de fortata, atat de absurda incat devine clar ca nu este decat un pretext si ca pe absolut nimeni nu intereseaza listele de alegatori.

In 31 august CCR nu va decide probabil nimic, va amana din nou pe motiv ca guvernul nu i-a trimis ceea ce a cerut, adica listele dupa care s-a desfasurat referendumul, ci cu totul alte liste, actualizate de guvern in cursul lunii august.

Asta, in aplauzele complicilor lovutirii de stat, isterizati si fanatizati de Antene.

Intre timp, discutiile publice se duc pe subiecte ca listele electorale, Basescu care nu vrea sa demisioneze, "greaua mostenire" care nu-i lasa pe ei sa ne aduca raiul pe pamant; nimeni nu mai vorbeste despre lovitura de stat care a debutat cu ordonante de urgenta ilegale, cu schimbarea abuziva a primilor trei oameni din stat, despre fraudele de la referendum, despre izolarea externa, despre amestecul Moscovei in toate treburile astea, despre dezastrul economic girat de actuala guvernare care parjoleste mai rau decat seceta, despre cursul de schimb care a luat-o razna, despre plagiatul lui Ponta, despre condamnarea unora ca Nastase, Vantu, Iacubov, despre iesirea Romaniei din lumea civilizata si intrarea pe orbita Rusiei (ca fapt divers: ai obnservat ca in spatele presedintelui Basescu, la declaratiile de presa de la Cotroceni, aparea si steagul NATO pe langa cele al Romaniei si UE? acum steagul NATO nu mai apare in spatele uzurpatorului Antionescu)

Astea sunt subiectele, nu listele. Listele sunt un pretext. Daca nu erau listele, gaseau altceva care sa impiedice revenirea in functie a presedintelui legitim.

Suntem intr-o faza a razboiului politic in care ei incalca toate regulile, toate legile, toate normele; intr-o faza in care considera ca totul este permis. Au depasit limitele in iunie-iulie si nu au putut fi blocati de CCR sau de alte organe ale statului. Au prins curaj: niciunul dintre abuzurile comise pana acum nu a fost in niciun fel sanctionat, incepand cu reprezentarea frauduloasa a Romaniei la Consiliul European si pana la fraudele de la referendum. Si acum cred ca se poate, ca pot face orice, sunt deasupra legii, sunt intangibili, sunt de neoprit. Isi bat joc de noi, de tara, de Bruxelles, de presa, de ONG-uri, de oricine nu le canta in struna. Degeaba jucam noi dupa reguli, in fata asaltului lor regulile sunt neputincioase: daca in ring intra doi boxeri, iar unul loveste sub centura si in loc sa loveasca cu pumnul foloseste cutitul, iar arbitrul zace legat fedeles intr-un colt, cum putem vorbi despre lupta dreapta? Si care sunt sansele celui care lupta dupa reguli nu de a invinge, ci macar de a supravietui?

Nu stiu ce putem face, sunt mai puternici decat noi si au de partea lor atuurile fortei, numarului, nesimtirii, lipsei de scrupule... Nu stiu care este solutia, insa nu vreau sa cred ca sunt deja castigatori.