marți, 12 martie 2013

Bataia

Ce spune biserica despre bataie:

"Bataia este ingaduita numai autoritatilor, care o intrebuinteaza ca un mijloc ultim de indreptare pentru cei fara de minte, care incalca legile, pagubesc pe semenii lor si tulbura viata sociala, "caci mijloacele de vindecare pentru cel rau sint bataia si vinataile pina la ranire" (Prov. 20, 3o; io, 13,2 5, 3-5). De asemenea, copiii, in nestatornicia mintii lor in anumite imprejurari, o bataie chibzuita si parinteasca le este de mult folos: "cine-si cruta nuiaua, isi uraste copilul, iar cine-l iubeste il pedepseste" (Prov. 13, 24, 19, 18-20). "Nebunia este lipita de inima copilului, iar nuiaua certarii o va alunga de la el" (Prov. 22, 15; 23, 13-14; 29, 15-16)"

Sursa: http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/bataia-81886.html


Deci, militia are voie sa ne bata. Iar eu nu sunt un parinte bun daca nu-mi snopesc fetita in bataie


(poza reprezinta o cafteala intre preoti in Biserica Nasterii Domnului din Betleem)

4 comentarii:

ovi spunea...

Mai fratilor, articolul vostru e de toata jena.
Nu va convine ca politia/militia are voie sa foloseasca forta in caz de nevoie? Adica de ex daca niste huligani beti ce se intorc nervosi de la un meci de pe stadion, incep sa vandalizeze orasul, sa inteleg ca autoritatile trebuie sa-i intampine cu flori?

abis spunea...

Ai inteles exact pe dos :)

ete na spunea...

Esti jenibil, omule. Cine zice sa-ti snopesti fetita in bataie?

Una e sa mai atingi copilul daca nu asculta, si alta e ce insinuezi aici. Si, ca sa fim intelesi, nu apar biserica, nici bataia, dar se vede ca esti tendentios.

SeoPremium spunea...

Bataia e rupta din rai......